Jute vs Sisal teppe – Hvilket naturlige teppe er for deg?

Når du håper å style gulvet med naturlige tepper, har du to fantastiske alternativer foran deg – Jute og Sisal teppe. Begge matter er 100% naturlig og vakker å pryde ditt hjem. Så, hvis du ikke kan bestemme om du vil gå for en glatt teksturert jute teppe eller litt grov teksturert sisal teppe, kan du lese jumbo sammenligning mellom begge typer naturlige tepper. 

Opprinnelse

Sisal er avledet fra en plante som heter Agave Sisalana. Det er en plante som kan lagre vann ved hjelp av tykke blader. Det er en innfødt meksikansk spesies, og er tilgjengelig over hele verden. I de tropiske miljøforholdene kan Agave Sisalana lett overleve uten mye omsorg. Plantens blader høstes og knuses for å danne stive fibre. Disse tøffe fibrene er vevd og behandlet for å designe sisal teppe.

Jute stammer fra Corchorus-anlegget, som er en høy, spinkel og blomstrende plante. Det krever moderat nedbør å blomstre. Når anlegget er fullt dyrket, er den buntet og gjennomvåt i vann i noen uker. Dette gjør det enklere å skille tynne tråder av fiber. Jute er dypt vakrere enn sisal, som er en primær opprinnelsesforskjell mellom de to.

Holdbarhet

Hvis du er ute etter et svært slitesterkt teppe til din plass, bør du velge et sisal teppe. Disse er mer energiske og stabile sammenlignet med andre. Dermed er sisal tepper slitasjesikre.

Sisal tepper kan lett håndtere tung fottrafikk uten å få noen skade. Så, når du ønsker å plassere ditt naturlige teppe i et tungt fottrafikkområde i hjemmene dine som korridorer, kjøkken og andre travle områder, bør du gå med sisal teppe.

På grunn av holdbarhet vinner sisalteppet kampen!

Tekstur

Når du vil føle en jevn og myk tekstur under føttene, må du stole på jute plantens tynne fibre. Teppene laget av det delikate vevet i jute kan tilby en jevn overflate. Jute tepper er perfekt for soverom eller uformelle sittegrupper hvor du ofte går bare føtter.

Tvert imot er teksturen av sisalteppet ganske grov. Men med vanlig fottrafikk og vedlikehold, vil sisalteppet bli mykt og glatt. For utendørs sittegrupper eller kjøkken, sisal tepper er gunstig som med tiden, og de blir jevnere og mykere å gå over.

Pris

Price er en av de viktigste faktorene mens du bestiller trendy naturlige tepper for ditt hjem. Kostnaden for behandling og produksjon jute teppe er lavere enn sisal teppe, så prisen på jute teppe er automatisk rimelig. Når du vil få de rimelige naturlige teppene, bør du bare velge jutetetepper.

Design

Når du håper å kjøpe en bestemt farge eller et pålitelig teppe, får du en rekke farge- og stilalternativer i sisaltepper. Sisalfibrene fibres er naturlige å farge, så de er uslitelige i flere nyanser. Ved å sette fargerike og lyse sisal tepper på gulvet, kan du umiddelbart forbedre utseendet på kjedelig rom.

Tvert imot, rå jute tar ikke farger godt – dette betyr at du har begrensede alternativer for jute tepper. Du kan ikke kjøpe juteteppet som passer til interiøret ditt. Så, hvis du ikke ønsker å bosette seg med begrensede fargealternativer, må du gå med sisal tepper. En viktig ting, bør du huske at eksponering for direkte sollys kan endre fargen på både sisal og jute tepper – så vær forsiktig med sollys.

Montering

Begge teppene er hygroskopiske, noe som betyr at de trekker fuktighet fra luften. Det kan resultere i sammentrekning eller utvidelse av teppet. Dermed anbefales det å bruke “dobbel klister” strategi mens du kjøper de naturlige tepper. Det ville hjelpe hvis du limte underlag til gulvet og lim deretter teppet til underlaget for å få et montert utseende. Denne metoden sikrer at mattene er stabile.

Etter å ha lest den grundige sammenligningen mellom både de berømte natur material tepper, kan du nå enkelt bestille riktig teppe i henhold til dine preferanser. Enten du går med jute eller sisal, du er faktisk kommer til å forbedre skjønnheten i ditt hjem med ditt valg.

Posted Under Uncategorized